100grpanko(te vinden in de supermarkt naast het paneermeel)
zonnebloemolie
eventueel watversgehakte peterselie
Instructies
Honing-mosterdsaus
Meng de ingrediënten voor de honing-mosterdsaus door elkaar en zet even opzij.
Doe 1/2 tl chilipoeder met wat versgemalen zout en peper in een kom en meng de repen kipfilet er doorheen.
Pak een ruime kom en doe hier de bloem, 1/2 tl chilipoeder, 1/4 tl baking soda, 1/4 tl zout, 1/4 tl versgemalen peper en 1/4 tl knoflookpoeder in. Meng goed door elkaar.
Klop in een andere kom het ei los en voeg de melk en tabasco toe. Meng goed door elkaar.
Strooi de panko op een bordje.
Wentel de repen kipfilet door de bloem, dan het eimengsel en ten slotte door de panko. Druk de panko goed aan.
Verhit ondertussen een laag van ca 2 cm zonnebloemolie in een ruime pan.
Verhit de zonnebloemolie tot 180 graden.
Frituur de chicken tenders per 3 tegelijk. Laat ze voorzichtig één voor één in de olie glijden. Frituur ze ca 2,5 minuut per kant, tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal de chicken tenders uit de olie en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje.
Serveer de checken tenders met de honing-mosterdsaus en bestrooi ze eventueel met wat versgehakte peterselie.