150grfijngeraspte Grana Padano(Italiaanse harde kaas, in het koelvak van iedere supermarkt te vinden)
2elversgehakte peterselie
versgemalen zout en peper
Topping
200grverse spinazie
10cherrytomaatjesgehalveerd
1uifijngesnipperd
1elpijnboompitten
versgemalen zout en peper
wat geraspte Grana Padano
versgehakte peterselie
olijfolie om in te bakken
Verder nodig
wafelijzer
Instructies
Aardappelwafels
Kook de aardappels gaar en stamp ze met een pureestamper.
Roer de bloem, Grana Padano, peterselie, nootmuskaat, zout en peper er goed doorheen met een houten pollepel.
Voeg het ei toe en roer nog een keer goed door.
Verhit het wafelijzer en verdeel de aardappelpuree in vieren.
Leg een kwart van de aardappelpuree per wafel in het wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin. In de meeste wafelijzers kun je er 2 tegelijk bakken. De baktijd is afhankelijk van het wafelijzer dat je hebt. Bij mij duurde het ca 6 minuutjes. Haal de aardappelwafels voorzichtig uit het wafelijzer.
Topping
Maak ondertussen de topping. Verhit hiervoor een scheutje olijfolie in een ruime wok en fruit het uitje in ca 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de spinazie toe en roerbak de spinazie op hoog vuur tot de spinazie begint te slinken. Breng het geheel op smaak met wat versgemalen zout en peper. Voeg de tomaatjes toe en roerbak nog een minuutje mee.
Verdeel de wafels over de borden en schep het spinazie mengsel er bovenop.
Bestrooi het geheel met de pijnboompitjes, wat versgehakte peterselie en wat geraspte Grana Padano.