175grtarwebloem, Amerikaans patent(o.a. verkrijgbaar bij de Zuidmolen)
175grSemolina(o.a. verkrijgbaar bij de Zuidmolen)
5grInstant gist
6grzout
50grversgeraspte Parmezaanse kaas
25grolijfolie
210grwater, 20-25 ℃
Vulling
350grhalf-om-half gehakt
30grgemalen oud (wit)brood of paneermeel uit de supermarkt
1kleineuiof 2 sjalotjes, gesnipperd
15grplatte peterseliefijngesneden
1-2teentjes knoflook,geraspt
1volle tl(gerookt) paprikapoeder
35grversgeraspte Parmezaanse kaas
versgemalen zout en peper,naar smaak
50grei,losgeklopt
Verder
1eilosgeklopt met een snuf zout
2bakplaten,bekleed met bakpapier
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van de standmixer, spiraalkneder of broodbakmachine. Kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.
Verdeel het deeg direct na het kneden in 14 gelijke stukjes (+/- 45 gram). Bol de stukjes deeg op en leg ze op kamertemperatuur 30-45 minuten afgedekt weg. De bolletjes hoeven niet in volume te verdubbelen.
Meng het gehakt met de overige ingrediënten en verdeel in 14 stukjes (+/- 35 gram). Maak er rolletjes van +/- 10 cm van.
Rol elk bolletje deeg uit tot een lapje van +/- 12 x 7 cm. Leg een rolletje gehakt midden op het lapje deeg. Vouw de korte uiteinden van het deeg over het gehakt. Vouw nu het deeg over het gehakt en knijp de naad goed dicht.
Leg de broodjes met de naad naar beneden enkele centimeters uit elkaar verdeeld over 2 bakplaten en bestrijk ze dun met losgeklopt ei. Dek het deeg af.
Laat de broodjes ca 60 minuten op kamertemperatuur rijzen of tot het deeg bijna in volume verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Bestrijk de broodjes op 1 bakplaat nogmaals dun met ei. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Herhaal met de broodjes op de andere bakplaat.