Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en dep het droog. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan.
Haal het vlees uit de koekenpan en leg het in de slowcooker. Leg de blokjes aardappel, paprika en de sperzieboontjes er bovenop.
Fruit de rode ui met de knoflook in ca 5 minuutjes aan in het achtergebleven bakvet, tot de ui zacht is maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree, chilipoeder, komijn, oregano en het gerookte paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.
Giet de tomatenpulp en 100 ml water erbij en breng aan de kook. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Giet de saus in de slowcooker en meng het geheel door elkaar.
Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel 7,5 uur stoven op de laagste stand, controleer of het vlees lekker zacht is en de aardappels goed gaar zijn.
Voeg de mais en de kidneybonen toe. Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat het deksel van de slowcooker, laat de saus zo nog een half uurtje wat indikken.
Serveer het stoofpotje met wat zure room, versgehakte koriander, tortilla chips en eventueel wat partjes limoen.
Braadpan
Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en dep het droog. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en bak het vlees even aan.
Haal het vlees uit de braadpan en zet het even opzij.
Fruit de rode ui met de knoflook in ca 5 minuutjes aan in het achtergebleven bakvet, tot de ui zacht is maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree, chilipoeder, komijn, oregano en het gerookte paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.
Giet de tomatenpulp en 150 ml water erbij en breng aan de kook. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Leg het vlees terug in de pan, samen met de blokjes aardappel en sperzieboontjes. Roer alles goed door elkaar.
Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel 3,5 - 5 uur stoven op het laagste pitje, controleer of het vlees lekker zacht is en de aardappels goed gaar zijn.
Voeg de mais en de kidneybonen toe. Laat het geheel nog een half uurtje stoven met het deksel van de braadpan, zodat de saus wat in kan dikken.
Serveer het stoofpotje met wat zure room, versgehakte koriander, tortilla chips en eventueel wat partjes limoen.