1groot blikananasschijven op sapin blokjes gesneden
200grspekblokjes
80grSultana rozijnen(ongezwaveld)
50mlwater
Verder
geraspte kaas(ik gebruikte Grozette nacho cheese)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Aardappelpuree
Kook de aardappels gaar met een snufje zout. Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen.
Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en breng de volle melk met de boter aan de kook tot de boter is gesmolten.
Giet de melk bij de aardappels en roer goed door elkaar met een houten pollepel. Voeg een snuf nootmuskaat en wat versgemalen zout en peper toe en roer nogmaals goed door met de pollepel.
Zuurkool-ananas mengsel
Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en giet het sap van de ananas erbij, samen met 50 ml water.
Spoel de rozijnen goed af onder de kraan en voeg de rozijnen toe.
Leg het deksel op de pan en stoof de zuurkool 20 minuten.
Bak ondertussen de spekjes even uit in een droge koekenpan.
Giet de zuurkool af en meng de blokjes ananas en spekjes er doorheen. Houdt een paar blokjes ananas achter.
Verdeel het zuurkool-ananas mengsel over de bodem van de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er overheen. Leg de achtergehouden blokjes ananas er bovenop.
Bestrooi het geheel met wat geraspte kaas en schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 minuutjes, tot de kaas mooi gesmolten en wat gebakken is.