Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Tartelettes provençales à la tomate
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
minuten
Totale tijd
50
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Ingrediënten
1/2
recept
Pâte brisée
(zie onderstaand recept)
200
gr
kleine kerstomaatjes
handvol
kleine zwarte olijven zonder pit
40
gr
geraspte belegen kaas
(of Gruyère
4
tl
grove mosterd
4
takjes
tijm
olijfolie
zout & peper uit de molen
Verder
4
tartelettevormpjes (Ø 12 cm(
Instructies
Pâte brisée (basistaartdeeg)
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Kwast de tartelettevormpjes in met boter en bepoeder met bloem. Bekleed met het deeg, snij de randjes bij, prik de bodem in met een vork.
Smeer de mosterd erover uit en bestrooi met de kaas.
Snij de kersttomaatjes en de olijven doormidden.
Begin met de tomaten: Zet rechtop met de snijkant naar boven langs de deegrand. Daarbinnen komt een rondje met olijven. Vul het hart op met tomaatjes.
Bestrooi met peper, zout en tijmblaadjes. Giet er een klein kriebeltje olijfolie over.
Bak 30-35 minuten in de oven.
Notities
Lekker met: een rucolasalade met vinaigrette.
Wijntip: Côtes de Provence Rouge