Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van
4
stemmen
Maak zelf de lekkerste Glühwein
Porties:
3
Ingrediënten
1
(biologische) sinaasappel
schoongeboend en in plakjes gesneden
500
ml
rode wijn
(ik gebruikte Jumbo Merlot)
300
ml
druivensap
(ik gebruikte eigen merk Jumbo)
60
gr
fijne bruine kandij
(van Gilse)
3
pimentkorrels
2
kaneelstokjes
2
steranijs
1
tl
vanille extract
sap van een halve
citroen
mespuntje
gemalen kruidnagel
Instructies
Slowcooker
Doe alle ingrediënten bij elkaar in de kom van de slowcooker en roer door elkaar.
Zet de slowcooker voor 1,5 uur op de hoogste stand.
Draai de slowcooker terug naar de laagste stand en laat nog een half uurtje trekken.
Verwijder met een zeefje de plakjes sinaasappel, kaneelstokjes, steranijs en de pimentkorrels.
Serveer de glühwein warm.
Gewone pan
Doe alle ingrediënten bij elkaar in de pan en roer door elkaar.
Laat de Glühwein 45 minuutjes trekken op een laag pitje.
Verwijder met een zeefje de plakjes sinaasappel, kaneelstokjes, steranijs en de pimentkorrels.
Serveer de glühwein warm.