120mlrunderbouiilon (bij gebruik slowcooker)eigengemaakte of van water + 1/2 runderbouillonblokje
200mlrunderbouillon (bij gebruik braadpan)eigengemaakte of van water + 1/2 runderbouillonblokje
4teentjesknoflookplatgedrukt en ontveld
2laurierblaadjes
2takjes verse tijm
2takjes verse rozemarijn
60mlbalsamico
versgemalen zout en peper
Risotto
175grrisottorijst
750mlpaddenstoelenbouilloneigengemaakte of van 1 paddenstoelenbouillonblokje (o.a. verkrijgbaar bij Jumbo en AH)
30grParmezaanse kaasfijngeraspt
1sjalotjefijngesnipperd
1teentjeknoflookfijngehakt
klontjeboter
olijfolie
versgemalen peper
Verder
300grOesterzwammenschoongeveegd en in stukjes gescheurd
1/2tlversgehakte tijm
versgehakte peterselie
Instructies
Stoofvlees uit de slowcooker
Haal het stoofvlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Bestrooi het vlees met wat versgemalen zout en peper.
Leg alle ingrediënten voor het stoofvlees bij elkaar in de slowcooker en zet de slowcooker voor een half uurtje op de hoogste stand.
Zet de slowcooker daarna op de laagste stand en laat nog 7-8 uur zachtjes stoven.
Zet de slowcooker het laatste half uur op high en laat het deksel eraf, zodat de saus een beetje indikt.
Verwijder de takjes rozemarijn, tijm en de laurierblaadjes. En trek het vlees wat uit elkaar.
Stoofvlees uit de braadpan.
Haal het stoofvlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Bestrooi het vlees met wat versgemalen zout en peper.
Leg alle ingrediënten voor het stoofvlees bij elkaar in de braadpan en verwarm het geheel tot het bijna kookt.
Zet de warmtebron op de laagste stand en laag het vlees 3,5 - 5 uur stoven tot het superzacht is.
Laat het laatste half uur het deksel van de pan en zet de warmtebron ietsjes hoger, zodat de saus een beetje indikt.
Verwijder de takjes rozemarijn, tijm en de laurierblaadjes. En trek het vlees wat uit elkaar.
Risotto
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de risottorijst toe en blijf omscheppen tot de rijstkorrels doorzichtig worden.
Voeg een soeplepel van de bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg dan de volgende soeplepel toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de oesterzwammen met de tijm, tot de oesterzwammen mooi bruin zijn. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Meng de helft van de oesterzwammen door de risotto.
Roer het klontje boter en de permezaan door de risotto. En breng verder op smaak met wat versgemalen peper.
Borden opmaken
Verdeel de risotto over de borden en leg het stoofvlees er bovenop.
Verdeel de overige gebakken oesterzwammen er overheen en bestrooi het geheel met wat versgemalen peper en versgehakte peterselie.