Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.71
van
65
stemmen
Kabeljauw in botersaus, recept van mijn schoonmoeder
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Porties:
3
personen
Ingrediënten
3
verse kabeljauwhaasjes
van ca 250 gram per stuk
200
gr
boter
sap van een halve citroen
2
laurierblaadjes
versgemalen zout en peper
2
tl
scherpe mosterd
Instructies
Bestrooi de kabeljauwhaasjes met wat versgemalen zout en peper.
Smelt de boter in een braadpan, maar zorg dat de boter niet bruin wordt.
Roer de mosterd en het citroensap er doorheen.
Leg de kabeljauwfilets in de botersaus en steek de laurierblaadjes ertussen.
Laat het geheel zachtjes stoven tot de kabeljauw gaar is. Giet af en toe een beetje van de botersaus over de kabeljauwhaasjes.
Serveer de kabeljauw met gekookte aardappelen, worteltjes en erwtjes. Giet de botersaus er overheen.