neutrale olie om in te wokken en te frituren(ik gebruikte rijstolie)
1tlchilivlokken
2lente-uitjesin fijne ringetjes
Instructies
Haal de loempiavellen een uurtje van tevoren uit de vriezer en laat ze in de verpakking op het aanrecht ontdooien.
Verhit ondertussen een scheutje neutrale olie in een wok en bak het kipgehakt in ca 3 minuutjes rul, het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg versgemalen zout en peper, chilivlokken en gemberpoeder toe en bak eventjes mee.
Voeg de taugé, peen julienne en fijngesneden prei toe en bak 3 minuutjes mee.
Voeg de sojasaus, sesamolie en de lente-uitjes toe en bak nog een minuutje mee.
Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de rijstnoedels af en leg ze op een snijplak. Ga een paar keer met een mes er doorheen, zodat het kleine stukjes worden.
Doe de rijstnoedels bij het kip-groentemengsel en meng door elkaar.
Doe het geheel in een zeef en laat even uitlekken, zodat het eventueel nog aanwezige vocht er tussenuit loopt.
Verwijder de verpakking van de loempiavellen en leg de vellen onder een licht vochtige theedoek of een velletje huishoudfolie, zodat de vellen niet uitdrogen.
Haal voorzichtig 2 vellen eraf en leg ze op elkaar met één van de punten naar je toe.
Leg 2 flinke lepels (ik gebruikte een ijsschep) op de onderzijde van de loempiavellen en sla de onderste punt er een stukje overheen. Rol de loempia strak op tot ongeveer de helft.
Sla dan de linker en de rechter punten naar het midden en bestrijk de bovenste punt met wat water.
Rol dan de loempia helemaal op. En ga zo door tot je 20 loempia's hebt gemaakt.
Vries de loempia's voor minimaal een uurtje in, maar zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen.
Verhit een frituurpan of gewone pan met neutrale olie tot 180 graden.
Leg de loempia's per 2 of 3 tegelijk in de frituurpan en bak ze in ca 5 minuten mooi goudbruin en krokant.
Laat de loempia's even uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer de loempia's met loempiasaus of chilisaus.