Breng aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur koken, met het deksel op de pan, tot al het vocht verdampt is, bij mij duurde dit iets langer.
Laat de rijst met het deksel op de pan 15 minuten staan.
Verwarm de rijstazijn met de suiker en het zout en roer met een pollepel goed door de rijst.
Laat de rijst een beetje afkoelen.
Topping
Snij het zalmhaasje in 10 dunne plakjes. Houdt het mes een beetje schuin zodat je wat bredere plakjes krijgt.
Maak je handen een beetje vochtig en pak wat van de rijst. Druk het in je hand tot een rechthoekige vorm. Leg een plakje zalm erop en de zalm een beetje om de rijst heen.
Ga zo door tot je 10 stuks gemaakt hebt. Leg ze naast elkaar op een hittebendige ondergrond.
Zet het gasbrandertje aan en flambeer de zalm, zodat net het bovenste dunne laagje van de zalm gaar wordt.
Leg de Sushi op een mooi bordjes en doe er wat van de soy topping overheen.