Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.50
van
14
stemmen
Beef Teriyaki noodles uit de slowcooker
Porties:
3
personen
Ingrediënten
500
gr
sucadelappen
in kleine blokjes
1
kleine
winterpeen
in plakjes
1
rode paprika
in reepjes
Teriyakisaus
125
ml
Kikkoman Soy sauce less salt
40
gr
donkerbruine basterdsuiker
3
el
honing
3
el
mirin
2
el
rijstazijn
of appelciderazijn
1
el
gembersiroop
2
tl
chilivlokken
Verder nodig
2
teentjes
knoflook
geplet
2
tl
sesamolie
2
lente-uitjes
in ringetjes
1
el
sesamzaadjes
(wite en/of zwarte)
3
el
maïzena
150
gr
eiernoodles
(ik gebruikte Go-Tan Egg noodles organic)
Instructies
Doe alle ingrediënten voor de Teriyakisaus bij elkaar in de slowcooker en roer goed door elkaar.
Voeg de blokjes vlees en de plakjes winterpeen toe.
Steek de geplette teentjes knoflook ertussen.
Leg de deksel op de slowcooker en laat het geheel ca 7 uur stoven op de laagste stand.
Haal de deksel van de slowcooker en zet de slowcooker op de hoogste stand.
Voeg de reepjes paprika, het lichte deel van de lente-uitjes en de sesamolie toe en roer door elkaar.
Meng de maïzena met 6 el van de saus, giet bij het vlees in de slowcooker en roer goed door elkaar.
Laat het geheel nog een half uurtje met het deksel van de slowcooker stoven, tot de saus wat is ingedikt.
Wel de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vis de teentjes knoflook uit de slowcooker. Giet de noodles af en roer ze door de Teriyaki.
Verdeel het geheel over de borden en strooi de rest van de lente-uitjes en sesamzaadjes er overheen.