50grNatronverkrijgbaar in de Duitse supermarkt, te vervangen door baking soda dit is verkrijgbaar bij o.a. AH en Jumbo.
grof zout om te bestrooien
Instructies
Deeg
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten tot soepel deeg. Het deeg blijft wel een beetje stevig.
Leg het deeg in een kom en dek het af met een theedoek af folie. Laat het deeg 45 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in 7 stukken en rol ieder stuk uit tot een streng van ca 50 cm. Zorg dat de uiteinden wat smaller toelopen dan het midden.
Vorm de strengen in model door de uiteinden een slag om elkaar te draaien. Plak de puntjes vast met wat water op het bolle deel van het deeg.
Laat de Brezeln een kwartiertje rusten onder een theedoek of folie.
Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Breng ondertussen 2 liter water aan de kook en los de Natron erin op.
Leg de Brezeln op schuimspaan en duw ze één voor één kopje onder in het watermengsel. Haal ze direct weer uit het watermengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi de Brezeln met wat zout.
Bak de Brezeln in ca 24 minuten mooi bruin en gaar.
Laat de Brezeln afkoelen op een rooster. Versgebakken zijn ze het allerlekkerst.