250grnasi groentemixwitte kool, wortel, prei en taugé
1kipfilet
1rode peper
2teentjes knoflook
1klein uitje
1tltrassi/garnalenpasta
1tlvissaus
2elsoyasaus
1eltomatenpuree
1tlbruine suiker
1ei
1bosuitje
zonnebloemolie
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst helemaal afkoelen. Doe dit eventueel de avond of ochtend van tevoren en zet de rijst in de koelkast.
Snipper het uitje, de knoflook en de rode peper fijn.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak het uitje, de knoflook en rode peper tot deze zacht zijn, maar niet bruin.
Snij de kipfilet in kleine blokjes en bak deze kort mee.
Voeg de bami-nasi-mix toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de trassi, vissaus, soyasaus, tomatenpuree en de bruine suiker toe en meng goed door elkaar.
Doe dan de rijst erbij en bak het geheel ca 5 minuten.
Schuif de nasi opzij en breek het ei in de wok. Bak het ei gaar onder voortdurend roeren. En schep het ei door de nasi.
Serveer de nasi met een gebakken ei, bosuitje, varkenshaassaté, pindasaus, kroepoek en eventueel wat gebakken uitjes.