Doe de ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
Vet een schone kom in met een dun laagje olijfolie en bol het deeg losjes op. Leg het deeg met de bovenkant naar beneden in de kom en draai het deeg om, zodat alle kanten bedekt zijn.
Dek de kom af met folie of een theedoek en laat het deeg een uurtje rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Verdeel het deeg in 4 stukjes en bol de stukjes deeg losjes op.
Laat de bolletjes 10 minuten rusten onder folie of een theedoek.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en besstrijk deze met een een laagje olijfolie extra vierge.
Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en rol met een deegroller de bolletjes deeg uit tot een rond lapje van ca 3 mm dikte.
Leg de lapjes deeg op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk het deeg met een laagje olijfolie extra vierge en strooi er wat sesamzaadjes overheen.
Bak de Marokaanse platbroodjes in 9-12 minuten goudbruin en gaar.
Eet de broodjes zo vers mogelijk, dan zijn ze het allerlekkerst.