Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Zachte witte mini bolletjes
Porties:
12
stuks
Ingrediënten
Deeg
250
gr
goede bloem
ik gebruikte bijv. Amerikaans patent van de Zuidmolen
5
gr
zout
5
gr
witte basterdsuiker
5
gr
droge instant gist
25
gr
boter
1/2
losgeklopt ei
(25 gram)
115
gr
koud water
Topping
1/2
losgeklopt ei
wat
gesmolten boter
verschillende zaden en pitten, zoals maandzaad, sesamzaad en zonnebloempitten
Instructies
Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en kneed een mooi deegje in ca 15 minuten. Of kneed met de hand in ca 20 minuten.
Verdeel het deeg in 12 stukjes van ca 35-40 gr per stuk en bol de stukjes deeg op.
Laat de bolletjes in 10 minuten los komen onder folie.
Druk de bolletjes wat plat en bol ze stevig op. Leg ze op gelijke afstand op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bolletjes met wat losgeklopt ei en strooi er wat van de zaden en pitten overheen.
Deeg de bolletjes af met folie.
Vul een braadslede met kokend water en zet deze onder de bakplaat.
Laat het deeg een uur rijzen tot de bakplaat mooi vol is gerezen.
Verwarm de oven voor op 230 graden (boven- en onderwarmte).
Bak de broodjes in ca 8 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk de broodjes direct na het bakken wat gesmolten boter en laat de broodjes afkoelen op een rooster.