800mlbouillon(of het kookvocht van de asperges met een bouillontablet)
1eidooier
100mlslagroom
versgemalen zout en peper
Instructies
Schil de asperges en breek de houterige onderkant eraf.
Snijd de kopjes van de asperges, houd ze apart en snijd de rest in stukjes.
Kook de stukjes in ca 10 minuten gaar in de bouillon.
Pureer de asperges in de bouillon of wrijf alles door een fijne zeef.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en bak deze een minuutje.
Voeg de aspergebouillon al roerende toe en brang de soep aan de kook.
Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Klop de eidooier los met de room en giet in een klein straaltje en al kloppend een deel van de soep erbij.
Doe dit terug in de pan en laat de soep heet worden.
Laat de kopjes asperge in enkele minuten in de soep zacht worden en voeg zout en peper naar smaak toe.
Notities
Maak je de soep van "restjes", gebruik dan het aspergekookvocht met een bouillontablet om de soep te maken en doe de kleingesneden overgebleven asperges in de soep. Voeg eventueel nog wat blokjes ham en/of fijngeprakt hardgekookt ei toe.