Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van
7
stemmen
Marokkaans stoofpotje met kip
Porties:
3
personen
Ingrediënten
6
kippendijfilets
400
ml
polpa
(tomatenpulp, ik gebruikte de polpa van Mutti)
2
uien
in ringen
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
1
rode paprika
in reepjes
1
gele paprika
in reepjes
3
el
gewelde rozijnen
1
blokje
kippenbouillon
pakje
Fairtrade Original Marokkaans stoofpotje paste
(kruidenpasta, o.a. te koop bij AH)
1
el
Baharat
(ik gebruikte Euroma Jonnie boer baharat, o.a. te koop bij AH)
2
tl
harissa kruidenmix
(ik gebruikte Verstegen Pure specerijenmengeling harissa, o.a. te koop bij AH)
versgemalen zout en peper
olijfolie
Instructies
Slowcooker
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui met de knoflook hierin, tot de ui glazig is maar niet bruin.
Voeg de kip toe en bak rondom even aan.
Voeg de kruidenpasta, baharat en harissa toe en bak een minuutje mee.
Voeg de polpa toe en de rozijnen toe en roer goed door. Los het bouillonblokje er in op.
Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Giet het geheel in de slowcooker en leg de reepjes paprika er bovenop.
Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op de laagste stand.
Laat het geheel ca 4,5 uur stoven.
Haal het deksel van de slowcooker en zet de slowcooker op de hoogste stand. Laat het geheel nog 30 minuten stoven.
Braadpan
Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit de ui met de knoflook hierin, tot de ui glazig is maar niet bruin.
Voeg de kip toe en bak rondom even aan.
Voeg de paprika, kruidenpasta, baharat en harissa toe en bak een minuutje mee.
Voeg de polpa toe en de rozijnen toe en roer goed door. Los het bouillonblokje er in op.
Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel ca 2 uurtjes stoven. Laat het laatste half uur het deksel van de pan zodat de saus wat in kan dikken.