Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.82
van
38
stemmen
Basisrecept flensjes
Bereidingstijd
45
minuten
minuten
Rusttijd
1
uur
uur
Gang:
Dessert, Hoofdgerecht
Porties:
15
stuks
Ingrediënten
500
ml
melk
250
gr
bloem
150
gr
ei
(3 eieren)
50
gr
gesmolten boter
25
gr
kristalsuiker
1
tl
vanille extract
1/4
tl
zout
Instructies
Doe de bloem met het zout, suiker, vanille extract, de eieren en de helft van de melk in een beslagkom en klop met een garde tot een glad mengsel.
Voeg de rest van de melk toe en klop weer goed door tot een glad mengsel.
Voeg de gesmolten boter toe en klop nog een keer goed door.
Dek de kom af en zet de kom een uurtje in de koelkast.
Verwarm een anti aanbakpan op middelhoog vuur en smelt een klein beetje boter in de pan.
Giet wat van het beslag in de pan, net voldoende om de bodem van de pan met te bedekken. Ik gebruikte hiervoor een ijschep.
Verdeel snel het beslag over de bodem van de pan met behulp van een spatel.
Draai het flensje om zodra de bovenkant droog is en bak de onderkant nog enkele seconden.
Serveer de flensjes (lauw)warm.