Haal het vlees een uur van de tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Meng de bloem, gerookt paprikapoeder, wat zout en peper door de blokjes vlees.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de blokjes vlees rondom kort aan.
Schep het vlees uit de koekenpan en leg het in de slowcooker.
Fruit de halve uiringen met de gehakte knoflook in het achtergebleven bakvet in ca 5 minuutjes zachtjes aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Doe de plakjes wortel met de blokjes aardappel bij het vlees in de slowcooker.
Voeg het bouillonblokje, 100 ml water, balsamico, tijm en oregano toe en breng aan de kook.
Giet het mengsel in de slowcooker en schep het geheel door elkaar.
Steek de laurierblaadjes er tussen en leg het deksel op de slowcooker.
Laat het geheel ca 6-8 uur op de laagste stand stoven tot het vlees zacht is en de aardappelblokjes gaar.
Haal het deksel van de slowcooker en meng 3 el allesbinder door de saus.
Voeg de diepvries doperwtjes toe en roer door elkaar, laat het deksel van de slowcooker. Laat het geheel zo nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen. En vis de laurierblaadjes uit de pan.
Stoven in de braadpan
Haal het vlees een uur van de tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Meng de bloem, gerookt paprikapoeder, wat zout en peper door de blokjes vlees.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de blokjes vlees rondom kort aan.
Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
Fruit de halve uiringen met de gehakte knoflook in het achtergebleven bakvet in ca 5 minuutjes zachtjes aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg het bouillonblokje, 150 ml water, balsamico, tijm en oregano toe en breng aan de kook.
Zet de warmtebron op de laatste stand. Doe het vlees terug in de pan, samen met de plakjes wortel en blokjes aardappel. Schep het geheel door elkaar en steek de laurierblaadjes er tussen.
Leg het deksel op de pan en stoof het geheel in ca 3,5 - 5 uur, tot het vlees zacht is en de aardappelblokjes gaar.
Haal het deksel van de pan en meng 3 el allesbinder door de saus.
Voeg de diepvries doperwtjes toe en roer door elkaar, laat het deksel van de pan. Laat het geheel zo nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen. En vis de laurierblaadjes uit de pan.
Pie in de oven
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Schep het stoofvlees in een lage ovenschaal.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg ze op elkaar.
Rol de gestapelde plakjes bladerdeeg uit tot een lap en snij een cirkel uit van ca 24 cm doorsnede.
Bestrijk de rand van de ovenschaal met wat van het losgeklopte ei en leg het bladerdeeg er overheen.
Druk de randjes aan met een vork en maak met een mesje wat sneetjes in het bladerdeeg, zodat de stoom kan ontsnappen.
Bestrijk het bladerdeeg met wat van het losgeklopte ei.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak de pie in ca 30 minuten mooi goudbruin.