Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van
2
stemmen
Smashed potatoes
Porties:
3
personen
Ingrediënten
600
gr
kleine aardappelen in de schil
(ik gebruikte Frieslanders)
snuf
zout
75
gr
boter
2
teentjes
knoflook
uit de knoflookpers
versgemalen peper
grof zeezout
wat
versgehakte peterselie
Instructies
Zet de aardappels onder water in een pan met een snuf zout en breng aan de kook.
Kook de aardappels ca 20-25 minuten gaar. Controleer met de punt van een schilmesje of ze goed gaar zijn.
Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen, zodat ze goed droog zijn.
Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Smelt de boter in een pan en roer de knoflook erdoor.
Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat met de onderkant van een glas, tot ongeveer een cm dikte.
Giet de knoflookboter er overheen en schuif de geplette aardappels even over de bakplaat, zodat ook de onderkant wat bedekt is met knoflookboter.
Bestrooi de platgestampte aardappels met wat versgemalen peper.
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de aardappels in 30 minuten goudbruin en krokant.
Bestrooi met wat grof zeezout en versgehakte peterselie.