Doe de ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar. Draai ca 18 gehaktballetjes van formaat bitterbal.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom aan.
Leg de gehaktballetjes in de slowcooker. En leg de reepjes paprika en plakjes champignon er bovenop.
Fruit de ui in het bakvet van de gehaktballetjes in ca 5 minuten, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg de mosterd, paprikapoeder en het halve bouillonblokje toe.
Giet 50 ml water er overheen en roer goed door. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper. Breng aan de kook en giet de saus in de slowcooker.
Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel 3,5 uur zachtjes stoven op de laagste stand.
Haal het deksel van de slowcooker en roer voorzichtig 3 el allesbinder en de zure room door de saus.
Breng de saus nog wat op smaak met een snufje chilipoeder en nog wat versgemalen peper.
Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat de saus nog 20 minuutjes wat indikken met het deksel van de slowcooker.
Braadpan/hapjespan
Doe de ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar. Draai ca 18 gehaktballetjes van formaat bitterbal.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan/hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom aan.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet even opzij.
Fruit de ui in het bakvet van de gehaktballetjes in ca 5 minuten, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de plakjes champignons en reepjes paprika toe en bak 2 minuutjes mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg de mosterd, paprikapoeder en het halve bouillonblokje toe.
Giet 200 ml water er overheen en roer goed door. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper. Breng zachtjes aan de kook.
Leg de gehaktballetjes terug in de pan en schep voorzichtig door elkaar.
Zet de warmtebron op het laagste pitje en laat het geheel met het deksel op de pan 45 minuten stoven.
Haal het deksel van de pan en roer voorzichtig 1 el allesbinder en de zure room door de saus.
Breng de saus nog wat op smaak met een snufje chilipoeder en nog wat versgemalen peper.
Zet de warmtebron wat hoger en laat de saus in een paar minuutjes nog wat indikken met het deksel van de pan.