Smelt de boter in een ruime koekenpan en doe de halve uiringen met een snufje zout erbij.Fruit de uiringen zachtjes aan tot ze glazig zien, maar niet bruin.
Zet de warmtebron op een laag pitje en laat de uiringen zachtjes sudderen. Schep regelmatig even om zodat de uien niet aanbakken.
Ga door tot de uien mooi bruin kleuren, dit duurt ca een uur.
Doe de balsamico erbij en roer goed door. Breng de uien nog wat op smaak met een snufje zout.Blus de uien af met een el water en roer goed door. Wacht tot het water is verdampt. Herhaal dit met nog 2 el water.
Haal de gekarameliseerde uien uit de pan en zet even opzij.
Verder
Breng de spaghetti in ruim water met een flinke snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt de boter in de koekenpan en bak de champignons 3 minuten, voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 2 minuutjes mee.
Voeg de gekarameliseerde uien toe en meng door elkaar. Breng het geheel verder op smaak met 2 tl chili vlokken en nog wat versgemalen peper.
Voeg 100 ml van het pasta kookvocht toe en meng door elkaar.
Giet de spaghetti af en meng door het uienmengsel.
Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi het geheel met wat fijngeraspte parmezaan, versgehakte peterselie en nog een snufje chiliflakes.