Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in 8 minuten een mooi soepel deegje.
Vet een schone kom lichtjes in met olijfolie en bol het deeg losjes op. Leg het deeg in de kom en draai het een keer om, zodat alle kanten met een laagje lijfolie bedekt zijn.
Dek de kom af en laat een uurtje rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden (boven- en onderwarmte). Verwarm een pizzasteen mee als je deze hebt of anders een bakplaat.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de plakjes champignon in ca 5 minuutjes aan, tot ze iets zijn geslonken en wat van het vocht zijn verloren. Bak in de laatste minuut de tijm en wat versgemalen peper en zout mee.
Doe de zure room in een bakje en meng de uitgeperste teentjes knoflook en wat versgemalen zout en peper er doorheen. Laat de champignons uitlekken in een zeef.
Verdeel het gerezen deeg in 4 stukken en rol het eerste stuk uit tot een zo plat mogelijke lap. Leg het deeg op een vel bakpapier.
Verdeel een kwart van het zure room mengsel over het uitgerolde deeg. Verdeel een kwart van de uitgelekte champignons en een kwart van de pancetta er overheen.
Leg de Flammkuchen op de pizzasteen of bakplaat in de oven en bak in ca 8 minuten, tot het deeg gaar is en de randjes gaan kleuren. Bij gebruik van de pizzasteen kun je na een paar minuutjes het vel bakpapier er eventueel voorzichtig onderuit trekken.
Serveer de Flammkuchen zodra deze uit de oven komt en verdeel er nog wat ruccola overheen.