Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Wafels met siroop
Porties:
3
personen
Ingrediënten
Wafelbeslag
300
gr
bloem
1
el
bakpoeder
55
gr
fijne kristalsuiker
1/4
tl
zout
2
eieren
of eivervanger
500
ml
melk
naar keuze
60
ml
kokosolie
1
tl
vanille-extract
125
gr
pindakaas
Pindakaassiroop
145
gr
fijne kristalsuiker
90
gr
pindakaas
1/2
tl
vanille-extract
Snelle vruchten-chia-jam
750
gr
bevroren gemengde bosvruchten
of vruchten naar keuze
45
gr
chiazaad
2
el
sinaasappelsap
van 1/2 sinaasappel
60
ml
ahornsiroop
of zoetmiddel naar keuze
Instructies
Snelle vruchten-chia-jam
Meng de vruchten, het chiazaad en sinaasappelsap in een middelgrote kom en roer goed.
Dek het mengsel af en laat het 1-2 uur staan op kamertemperatuur, of zet het een nacht in de koelkast, om de vruchten te laten ontdooien.
Maak de vruchten zo fijn als je wilt met een pureestamper, vork of spatel.
Voeg ahornsiroop naar smaak toe. Laat de jam 20-30 minuten staan, zoadat het chiazaad het vocht opneemt en opzwelt.
Pindakaassiroop
Meng de suiker en 1,25 dl water in een kleine pan en verhit ze tot ze flink koken.
Haal de siroop meteen van het vuur en roer de pindakaas en vanille erdoor.
Blijf roeren tot de pindakaas gesmolten is en de siroop glad is. Laat de siroop afkoelen en dikker worden.
Wafels
Verwarm een wafelijzer met antiaanbaklaag voor.
Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote kom en roer de suiker en het zout erdoor.
Klop de eieren, melk, olie, vanille en pindakaas glad in een andere grote kom.
Spatel de droge ingrediënten geleidelijk door het eimengsel tot alles net gemengd is.
Bak de wafels in het wafelijzer. Stapel ze op met de pindakaassiroop en snelle vruchten-chia-jam en serveer ze warm.