Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
2.64
van
11
stemmen
Börek met spinazie en feta
Porties:
6
stuks
Ingrediënten
Vulling
200
gr
spinazie
200
gr
feta
1
kleine ui
fijngesnipperd
2
teentjes knoflook
fijngehakt
1/4
tl
paprikapoeder
wat versgemalen peper
Eistrijksel
1
ei
125
ml
melk
40
ml
olijfolie
zout en peper
Verder
12
börek vellen
te vinden bij de Turkse supermarkt
1
el
sesamzaadjes
Dipsaus
60
gr
Griekse yoghurt
1
teentje knoflook
uit de knoflookpers
1
el
versgehakte peterselie
wat
versgemalen zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in 5 minuten aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken.
Schep het geheel in een zeef en laat goed uitlekken en afkoelen.
Verkruimel de feta in een ruime kom en voeg de spinazie toe, samen met het paprikapoeder en wat versgemalen peper.
Meng de ingrediënten voor het eistrijksel door elkaar.
Bestrijk een börek velletje met wat eistrijksel en leg een tweede velletje erop. Bestrijk nogmaals met wat eistrijksel.
Verdeel 2 el van het spinazie-feta mengsel over de brede kant van het börek vel. Vouw de zijkant iets naar binnen en rol niet te strak op.
Leg het rolletje op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het eistrijksel.
Bestrooi het rolletje met wat sesamzaadjes.
Ga zo door met de volgende rolletjes.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de börek in ca 25 minuten goudbruin.
Meng de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar en serveer deze met de iets afgekoelde börek.
Notities