Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.41
van
5
stemmen
Chocoladetaart (de beste)
Porties:
8
personen
Ingrediënten
200
gr
pure chocolade 70% cacao
200
gr
boter
4
eieren
(200 gr)
200
gr
fijne kristalsuiker
1
mespuntje
zout
100
gr
bloem
Verder
boter om in te vetten
bloem om de vorm mee te bestuiven
taartvorm van 22 cm doorsnede
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg van het vuur af de boter in stukjes toe en klop tot het chocolademengsel glad en lauw is.
Breek de eieren en splits ze.
Klop de dooiers 4 minuten met een deel van de kristalsuiker. Schenk dit mengsel bij het chocolademengsel. Voeg de rest van de kristalsuiker toe.
Klop de eiwitten met het zout tot stijve pieken. Spatel ze door het chocolademengsel. Voeg de bloem toe. Meng voorzichtig.
Beboter de taartvorm en bestuif hem moet bloem.
Verdeel het beslag erover. Zet de bakvorm in het midden van de oven.
Bak de taart 20-25 minuten en laat bij kamertemperatuur afkoelen tot lauw.