Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Vegetarische pasta met spinaziepesto
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Spinaziepesto
50
gr
ongezouten cashewnoten
100
gr
verse spinazie
gewassen
50
gr
parmezaan
geschaafd
2
teentjes knoflook
3
el
olijfolie
kneepje citroensap
versgemalen zout en peper
Pasta
200
gr
penne
1
el
olijfolie
1
klein uitje
fijngehakt
250
gr
tomaatjes
gehalveerd
versgemalen peper
1
el
ongezouten cashewnoten
grof gehakt
parmezaan
geraspt
Instructies
Doe de ingrediënten voor de spinaziepesto in een keukenmachine en vermaal tot een gladde pasta.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een pan en bak het uitje in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.
Voeg de spinaziepesto mee en bak nog een minuutje mee.
Voeg de tomaatjes en de pasta toe en schep voorzichtig door elkaar en warm goed door.
Breng nog wat op smaak met versgemalen peper.
Verdeel de pasta over 2 borden en bestrooi met gehakte cashewnoten en geraspte parmezaan.