Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Havermout met appel en rozijnen
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Gang:
Ontbijt
Porties:
1
persoon
Ingrediënten
35
gr
fijne havermoutvlokken
200
gr
amandelmelk
2
kleine appels
in blokjes gesneden
2
el
rozijnen
1
el
ongezouten amandelen
grof gehakt
1
el
honing
1
tl
chiazaad
2
tl
kaneel
1/2
tl
vanille extract
snufje
zout
Instructies
Doe de blokjes appel in een koekenpan en bak ze op een laag pitje in ca 10 minuten zacht.
Voeg halverwege 1 tl kaneel en de honing toe en meng door elkaar.
Doe ondertussen de havermout met de amandelmelk, rozijnen, chiazaad, 1 tl kaneel, vanille extract en een snufje zout in een kleine pan.
Laat zachtjes pruttelen tot de amandelmelk grotendeels is opgenomen door de havermoutvlokken en het een lekker smeuïg geheel is.
Meng de helft van de appel er doorheen.
Schep de havermout in een kom en leg de rest van de appel met de grofgehakte amandelen erop.
Serveer direct.