125grOrecchietteik gebruikte de Orecchiette van het merk Rummo, o.a. te koop bij Jumbo.
250grcherrytomaatjesgehalveerd
200grkikkererwten uit blikuitgelekt en drooggedept
200mlpassata
40grzwarte olijvenin dikke ringetjes gesneden
2elkappertjes
20grversgehakte peterselie+ nog een beetje extra om te bestrooien
1eltomatenpuree
4teentjes knoflookfijngehakt
1tlpaprikapoeder
1tlgemalen komijn
versgemalen zout en peper
1tlkarwijzaad
een scheutje olijfolie om in te bakken
olijfolie extra vierge
Instructies
Kook de Orecchiette in ruim water met een snuf zout volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de Orrechiette goed uilekken in een zeef.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en voeg de kikkererwten, knoflook, paprikapoeder en komijn toe. Bak het geheel op middelhoog vuur ca 10 minuten.
Voeg de tomatenpuree en karwijzaad toe en bak een minuutje mee.
Voeg de olijven, kappertjes en cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de passata en peterselie toe. Breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Schep door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de Orecchiette toe en warm het geheel nog even kort door.
Verdeel het geheel over 2 borden en giet er een scheutje olijfolie extra vierge overheen.
Bestrooi het geheel met nog wat versgemalen peper en de resterende peterselie.