Doe de bloem met de poedersuiker en het zout in de kom van de keukenmachine en meng door elkaar met de vlinderhaak.
Voeg de boter in blokjes toe en meng door elkaar tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei toe en meng net zo lang door tot het deeg zich een bal vormt.
Verpak het deeg in folie en druk het deeg wat platter. Laat het deeg een 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Rol 1/2 van het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte. Leg de rest terug in de koelkast.
Steek rondjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in ca 10 minuten gaar. De koekjes horen bleek te blijven, ze mogen hooguit aan de randjes heel lichtjes kleuren.
Trek het bakpapier met koekjes en al van de bakplaat en laat afkoelen op het aanrecht. Laat ook de bakplaat afkoelen.
Rol de andere helft van het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte en steek rondjes uit. Steek figuurtjes uit in het midden van het koekje. Maak van de restjes van het deeg weer een geheel en leg terug in de koelkast.
Bak de koekjes in ca 10 minuten gaar. Trek het bakpapier met koekjes en al van de bakplaat en laat afkoelen op het aanrecht. Laat ook de bakplaat afkoelen.
Kneed de restjes deeg kort door en rol uit tot een lap van 3 mm dikte.
Steek rondjes uit en steek uit de helft van de rondjes in het midden een figuurtje uit.
Bak de koekjes in ca 10 minuten gaar. Trek het bakpapier met koekjes en al van de bakplaat en laat afkoelen op het aanrecht.
Draai de koekjes zonder figuurtje om en leg in het midden van ieder koekje een kloddertje aardbeienconfituur van ca 1/2 tl.
Leg de koekjes met het figuurtje erop en draai een kwartslag, zodat de figuurtjes mooi gevuld zijn met de confituur.
Bestrooi de koekjes met een snufje poedersuiker en laat de confiture wat indrogen.