Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
2
van
3
stemmen
Shakshuka met avocado en feta
Heerlijke shakshuka met rode puntpaprika, avocado, feta en eieren.
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties:
3
personen
Ingrediënten
400
gr
tomatenpulp
3
eieren
1
puntpaprika
in reepjes
1
kleine ui
in halve ringen
1
teentje knoflook
fijngehakt
1
tl
paprikapoeder
0,5
tl
gemalen komijn
snufje
chilipoeder
snufje
chiliflakes
1
el
versgehakte peterselie
+ een beetje extra om te bestrooien
versgemalen zout en peper
1
avocado
in plakjes
40
gr
feta
ik gebruikte de Feta 40+ van AH, deze is vegetarisch
0,5
el
olijfolie om in te bakken
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in 5 minuten tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de paprika toe en bak 5 minuutjes mee.
Voeg de tomatenpulp, met de paprikapoeder, komijn en chilipoeder toe en meng door elkaar.
Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Voeg de peterselie toe en breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Maak 3 kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren.
Laat de eieren zachtjes stollen in de saus op een middelhoog pitje.
Haal de pan van de warmtebron en leg de avocado tussen de eieren.
Verkruimel de feta erover en bestrooi het geheel met wat chiliflakes en versgehakte peterselie.