Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.39
van
21
stemmen
Smoor Djawa
Porties:
2
personen
Ingrediënten
500
gr
sucadelappen
in blokjes
75
ml
ketjap manis
75
ml
water bij gebruik slowcooker
200
ml
water bij gebruik braadpan
2
sjalotjes
fijngesnipperd
2
teentjes knoflook
fijngehakt
1
rode peper
zonder de zaadjes en fijngesneden
1
el
gemalen nootmuskaat
1
tl
gemberpoeder
1
tl
laos
rijstolie
of een andere neutrale olie om in te bakken
Instructies
Slowcooker
Laat het vlees een uur buiten de koelkast op temperatuur komen.
Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en fruit de sjalotjes met de knoflook en rode peper aan.
Doe het vlees erbij en bak het vlees even aan.
Voeg 75 ml water, ketjap, nootmuskaat, gemberpoeder en de laos toe en breng zachtjes aan de kook.
Giet het geheel in de slowcooker.
Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel 7-8 uur stoven tot het vlees heerlijk zacht is en bijna uit elkaar valt.
Giet het vocht uit de slowcooker in een koekenpan. Laat het vlees in de slowcooker zitten en zet de slowcooker op de warmhoudstand.
Laat het vocht op middelhoog vuur inkoken, tot er bijna niets meer van over is en het vocht bijna aanbakt aan de pan.
Schep het vocht weer bij het vlees en roer nog even goed door elkaar.
Braadpan
Laat het vlees een uur buiten de koelkast op temperatuur komen.
Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit de sjalotjes met de knoflook en rode peper aan.
Doe het vlees erbij en bak het vlees even aan.
Voeg 200 ml water, ketjap, nootmuskaat, gemberpoeder en de laos toe en breng zachtjes aan de kook.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel minimaal 3,5 - 5 uur stoven op het laagste pitje tot het vlees heerlijk zacht is en bijna uit elkaar valt.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Zet het vlees even afgedekt apart.
Laat het vocht op middelhoog vuur inkoken, tot er bijna niets meer van over is en het vocht bijna aanbakt aan de pan.
Doe het vlees weer in de pan en meng door elkaar. Warm nog even goed door.