400grpastinaakgeschild en in grove stukken gesneden
1grote uifijngesnipperd
2teentjes knoflookfijngehakt
900mlgroentebouillonzelfgemaakt of van 900 ml water met 1 groentebouillonblokje
2takjes tijm
1elversgehakte peterselie
1laurierblaadje
1elGroninger mosterd
versgemalen zout en peper
olijfolie om in te bakken
2plakjesserranoham
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Leg de plakjes serranoham op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven, tot ze lekker krokant zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op een velletje keukenpapier.
Fruit de ui met de knoflook in een ruime pan in 5 minuten aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de pastinaak met de groentebouillon toe en roer goed door.
Voeg de takjes tijm en het laurierblaadje toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
Verwijder het takje tijm en het laurierblaadje. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Voeg de mosterd toe en de peterselie. Breng de soep nog wat verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Warm de soep nog een minuutje door zonder te koken.
Verdeel de soep over twee kommen en verkruimel de krokante serranoham erover.