Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Koude bonensalade
Porties:
2
personen
Ingrediënten
200
gr
sperziebonen
geschoond en gehalveerd
1
klein blikje
kikkererwten
van 200 gr, uitlekgewicht 130 gram
1
klein blikje
kidney bonen
van 150 gram, uitlekgewicht 125 gram
1
sjalotje
in hele fijne halve ringetjes gesneden
2
el
versgehakte peterselie
Dressing
2
el
olijfolie extra vierge
1
el
witte wijnazijn
1
el
honing
versgemalen zout en peper
Instructies
Kook de sperziebonen in 15 minuten gaar.
Giet de sperziebonen af in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan tot ze afgekoeld zijn.
Voeg het blikje kikkererwten en kidneybonen toe en spoel het geheel nogmaals goed af onder de koude kraan.
Leg de zeef in een kom en laat het bonenmengsel goed uitlekken.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Doe het bonenmengsel in een ruime kom en voeg de dressing toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Voeg de peterselie en het sjalotje toe en meng nogmaals goed door.
Zet de koude bonensalade minimaal een uur in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.