Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
1.86
van
7
stemmen
Spaghetti Carbonara
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Porties:
2
personen
Ingrediënten
250
gr
spaghetti
100
gr
pancetta in blokjes gesneden
2
ei
1
eidooier
50
fijngeraspte parmezaan + extra om te bestrooien
versgemalen peper
Instructies
Klop de eieren en het eigeel los in een kommetje, samen met wat versgemalen peper en 50 gr parmezaan.
Kook de spaghetti beetgaar in ruim water en een flinke snuf zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen de pancetta in een droge koekenpan licht krokant.
Giet de spaghetti af en laat de spaghetti in de pan zitten.
Meng de pancetta met het achtergebleven vet door de spaghetti.
Giet al roerend het eimengsel erbij en blijf stevig doorroeren tot de spaghetti bedekt is met een romig laagje saus.
Verdeel over twee borden en bestrooi met wat versgemalen peper en nog wat fijngeraspte parmezaan.