Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
2.80
van
5
stemmen
Eenvoudige cottage pie
Ingrediƫnten
1
recept aardappelpuree
250
gr
hoh gehakt
1
ui
fijngesnipperd
2
knoflook
fijngehakt
1
bleekselderij
in dunne plakjes gesneden
1
winterpeen
in blokjes gesneden
250
gr
kastanje champignons
in dikke plakjes gesnedem
1
el
tomatenpuree
1
el
worcestersaus
1
tl
gedroogde tijm
Versgemalen zout en peper
olijfolie om in te bakken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook ca 5 minuten, tot de ui zacht is maar niet bruin.
Voeg de bleekselderij en de winterpeen toe en bak 3 minuten mee.
Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul en gaar.
Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree, tijm en worcestersaus toe en bak nog 1 minuut.
Breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er overheen.
Trek met een vork een raster in de aardappelpuree.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak 30 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.