Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van
61
stemmen
Romige verse tomatensoep
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Porties:
2
personen
Ingrediënten
400
gr
tomaten
in partjes gesneden
250
ml
groentebouillon
eigengemaakt of van 250 ml water met een half groentebouillonblokje
50
ml
kookroom
+ een klein beetje extra
1
ui
fijngesnipperd
1
teentje knoflook
fijngehakt
1
el
tomatenpuree
1
laurierblaadje
1/2
el
balsamico
snufje
chilipoeder
versgemalen zout en peper
olijfolie om in te bakken
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en tomaten toe. Bak 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
Voeg de groentebouillon toe met het laurierblaadje en laat 10 minuten zachtjes koken.
Verwijder het laurierblaadje en pureer het geheel glad met een staafmixer.
Voeg de kookroom, balsamico, snufje chilipoeder en wat versgemalen zout en peper toe en roer goed door.
Warm het geheel nog een minuutje door zonder te koken.
Verdeel de soep over 2 kommen en druppel er nog wat kookroom overheen.