Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Rennybrood - kaneel - vanille
Ingrediënten
Droge mix
400
gr
speltbloem
Zeeuwse bloem of patisseriebloem
6
gr
baksoda
6
gr
zout
2
gr
Ceylon kaneel
Natte mix
300
gr
karnemelk
20
gr
appelciderazijn
120
gr
lichte basterdsuiker
50
gr
ei
3
gr
vanille-extract
Glazuur
60
gr
poedersuiker
7,5
gr
melk
2
gr
vanille-extract
0,5
gr
Ceylon kaneel
Verder
Bakblik van ca 20 - 11 cm
ingevet en bekleed met bakpapier
Instructies
Verwarm de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte).
Zeef boven een ruime kom de bloem, baksoda, zout en kaneel.
Meng in een schenkbeker karnemelk, appelciderazijn, basterdsuiker, ei en vanille-extract.
Schenk de natte mix bij de droge mix en meng tot er geen losse bloem meer te zien is. Schraap het deeg bij elkaar.
Vul het bakblik en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een natte lepel. Bestrooi eventueel met bloem of meel.
Maak met een scherp, nat mes een snee tot op de bodem van het bakblik over de lengte van het deeg.
Zet het bakblik in het midden van de oven en bak het brood in 40 - 45 minuten gaar.
Dek de bovenkant, als die te snel kleurt, na ongeveer 30 minuten af met aluminiumfolie.
Het brood is gaar als een satéprikker die tot in het midden van het brood is geprikt er schoon uitkomt.
Til het brood aan het bakpapier uit het bakblik en laat het op een rooster afkoelen.
Roer poedersuiker, melk, vanille-extract en kaneel door elkaar. Druip het glazuur over het brood.