Haal het vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast.
Dep het vlees droog en snij het in stukjes. Bestrooi het vlees met wat versgemalen zout en peper en meng de bloem erdoor.
Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn.
Giet een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotjes en knoflook op laag vuur in ca 5 minuten.
Leg het vlees erbij in de pan en bak het vlees kort aan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Voeg de runderbouillon, balsamico en 1/2 tl gehakte tijm toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur op z’n laagst zodra het kookt en leg de deksel op de pan.
Laat het geheel minimaal 3 uur stoven, tot het vlees lekker zacht is.
Scheur de basilicum in reepjes en voeg deze samen de paprika en courgette toe en stoof het geheel nog een half uurtje verder, met het deksel schuin op de pan.
Eventueel kun je de saus nog wat binden met maïzena.
Serveer het stoofvlees met pasta en strooi er wat gehakte peterselie overheen.