Haal de sucadelappen een uur van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Snij de sucadelappen in blokjes en bestrooi ze met wat versgemalen peper.
Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en braad hierin het vlees even aan.
Schep het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker.
Bindt de Italiaanse kruidenmix met de laurierblaadjes bij elkaar en leg het bosje kruiden op het vlees in de slowcooker.
Laat het achtergebleven bakvet in de koekenpan en laat hierin de ui met de pancetta, knoflook, bleekselderij en winterpeen 5 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
Voeg de tomatenpolpa, het halve runderbouillonblokje en de balsamico toe en roer door elkaar. Laat het geheel een minuutje zachtjes pruttelen.
Giet de saus bij het vlees en de ui in de slowcooker en leg het deksel op de slowcooker.
Laat het geheel in 7 - 8 uur stoven op de laagste stand. Voeg halverwege de blokjes portobello toe en roer het geheel door elkaar. Het stoofpotje is klaar als het vlees heerlijk zacht is en uit elkaar valt.
Haal het deksel van de slowcooker en vis het bosje Italiaanse kruiden er tussen uit. Roer de allesbinder, nog wat versgemalen peper en de kappertjes door het stoofpotje.
Laat het deksel van de slowcooker en zet de slowcooker op de hoogste stand. Laat het geheel in een kwartiertje ietsjes indikken.
Serveer het stoofpotje met wat spaghetti en strooi er wat versgehakte peterselie overheen.
Braadpan
Haal de sucadelappen een uur van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Snij de sucadelappen in blokjes en bestrooi ze met wat versgemalen peper.
Verhit een scheutje olie in een braadpan en braad hierin het vlees even aan.
Schep het vlees uit de pan en leg het even opzij.
Laat het achtergebleven bakvet in de braadpan en laat hierin de ui met de pancetta, knoflook, bleekselderij en winterpeen 5 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
Voeg de tomatenpolpa, het water, halve runderbouillonblokje en de balsamico toe en roer door elkaar. Laat het geheel een minuutje zachtjes pruttelen.
Leg het vlees terug in de braadpan en roer door elkaar. Leg het bosje kruiden ertussen.
Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel in 3,5 - 5 uur stoven op het laagste pitje. Voeg halverwege de blokjes portobello toe en roer het geheel door elkaar. Het stoofpotje is klaar als het vlees heerlijk zacht is en uit elkaar valt.
Haal het deksel van de braadpan en vis het bosje Italiaanse kruiden er tussen uit. Voeg nog wat versgemalen peper en de kappertjes door het stoofpotje.
Laat het deksel van de braadpan en laat zet de warmtebron iets hoger. Laat het geheel in een kwartiertje ietsjes indikken. Voeg zonodig wat allesbinder toe als de saus te dun blijft.
Serveer het stoofpotje met wat spaghetti en strooi er wat versgehakte peterselie overheen.
Notities
In dit recept voeg ik geen zout toe. In de pancetta en runderbouillon zit in principe al genoeg zout. Mocht je het toch te flauw vinden dan kun je altijd op het einde nog wat zout toevoegen.