Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Spaghetti met zalm en citroen
Porties:
2
personen
Ingrediënten
350
gr
zalmfilet op de huid
150
gr
spaghetti
125
gr
diepvries doperwten
125
ml
slagroom
30
gr
fijngeraspte parmezaan
2
teentjes knoflook
fijngehakt
1
biologische citroen
1
el
verse dille
olijfolie om in te bakken
versgemalen zout en peper
Instructies
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook in de laatste 3 minuten de diepvries doperwtjes mee.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg hierin de zalmfilet met de huid naar beneden.
Bak de zalmfilet 5 minuten op middelhoog vuur op de huid en draai dan voorzichtig om. Bak nog ca 2 minuten.
Haal de zalmfilet uit de pan en houd de zalm warm tussen een velletje aluminiumfolie.
Laat het bakvet achter in de koekenpan en fruit hierin de knoflook een minuut aan.
Giet de slagroom erbij en rasp het gele deel van de citroenschil erboven.
Snij de citroen door en knijp de citroen er boven uit.
Voeg de parmezaan en wat versgemalen zout en peper toe en meng goed door. Warm de saus even door.
Giet de spaghetti met de doperwtjes af in een zeef en meng door de saus.
Meng de verse dille erdoor en serveer direct.