Smelt de geklaarde boter in een pan en zet de warmtebron uit zodra de boter gesmolten is.
Giet een laagje water van ca 2 cm in een kookpan en breng het water zachtjes aan de kook.
Doe de eidooiers, witte wijnazijn en de witte wijn in een kom en zet de kom op de kookpan, laat het water zachtjes koken.
Begin direct te mixen op een lage stand. Mix net zo lang tot het geheel dikker begint te worden, lichter van kleur is en in volume is toegenomen. Bij mij duurde dat ongeveer 3 minuten.
Voeg nu een eetlepel van de geklaarde boter toe en blijf mixen. Voeg een volgende eetlepel toe als de boter is opgenomen.
Ga net zo lang door tot alle boter is opgenomen de saus de gewenste dikte heeft.
Breng de saus op smaak met een kneepje vers citroensap, wat zout en wat gemalen witte peper.
Serveer de saus direct. Eventueel kun je de saus heel eventjes warm houden boven de pan met gekookt water, draai dan wel de warmtebron uit en roer regelmatig door met een garde.