10mooie grote aardbeienafgespoeld en goed droog gemaakt
150grmelkchocolade calletsik gebruikte callebaut, je kunt ook een reep goede chocolade in stukjes hakken
een vel bakpapier
een kernthermometerkan eventueel ook zonder als je deze niet hebt
Instructies
Giet een laag van ca 2 cm water in een kleine kookpan en breng aan de kook.
Hang een hittebestendige kom in de pan en doe daar 2/3 deel (100 gr) van de melkchocolade in.
Laat de chocolade smelten tot een temperatuur van 45 graden.
Haal de kom uit de pan en voeg de rest van de melkchocolade toe.
Roer goed door tot alle chocolade gesmolten is, de temperatuur moet nu 31 graden zijn.
Ga nu snel te werk, doop de aardbeien één voor één in de chocolade en leg de chocolade aardbeien op een vel bakpapier. Wanneer je de aardbeien wilt voorzien van bijvoorbeeld een laagje gemalen kokos, sprinkles, hagelslag, nootjes etc. moet je dit meteen doen nadat je ze in de chocolade hebt gedoopt. Als je de chocolade goed getrempert hebt zal de chocolade binnen enkele seconden al drogen.
Laat de chocolade aardbeien buiten de koelkast helemaal uitharden. En versier ze eventueel met wat gesmolten witte chocolade.