Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Engelse muffins
Porties:
9
stuks
Ingrediënten
Deeg
450
gr
goede tarwebloem
ik gebruikte tarwebloem premium van Graan&Zo
8
gr
zout
350
ml
lauwwarme melk
2
gr
basterdsuiker
6
gr
gedroogde gist
15
gr
zachte roomboter
Verder nodig
wat
Semolina of maïsmeel
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van de keukenmachine en kneed een soepel deegje. Ik deed dit met mijn KitchenAid in 15 minuten.
Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een met olie ingevette schaal. Dek de schaal af, met bijvoorbeeld een douchemuts.
Laat het deeg in 60 minuten in volume verdubbelen.
Rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dikte.
Steek 9 muffins uit met een uitsteker van 8 cm doorsnede.
Druk de muffins aan beide kanten zachtjes in de Semolina of maïsmeel.
Bedek de muffins met bubbeltjesfolie en laat ze nog 30 minuten rijzen.
Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de muffins 7 minuten op 1 kant, draai de muffins om en bak de andere kant 7 minuten.
Laat de muffins op een rooster afkoelen.