Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Ravioli met asperges, garnaaltjes en salieboter
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
20
minuten
minuten
Porties:
2
personen
Ingrediënten
8
asperges
250
gr
ravioli met ricotta en spinazie
ik gebruikte ravioli van de Pastafabriek, Al Dente, o.a. verkrijgbaar bij Crisp
100
gr
gepelde Hollandse garnalen
100
gr
boter
50
gr
diepvries erwtjes
ik gebruikte fijne tuinerwtjes van AH
15
blaadjes verse salie
versgemalen peper
een snuf zout
wat verse peterselie
Instructies
Schil de asperges en snij ze in drieën.
Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
Voeg de asperges toe en laat de asperges zachtjes koken.
Voeg na 2 minuten de doperwtjes toe en laat verder koken.
Voeg na 2 minuten de ravioli toe en laat nog 4 minuten doorkoken.
Giet de ravioli met de asperges en doperwtjes af en laat even uitlekken.
Smelt ondertussen de boter in een ruime koekenpan en laat de boter lichtbruin kleuren. Pas op dat de boter niet te bruin wordt en verbrand.
Voeg de blaadjes salie toe en bak ze kort in de boter tot ze wat krokant zijn.
Voeg de gekookte ravioli, asperges en doperwtjes toe en meng door elkaar.
Verdeel het geheel over 2 borden en verdeel de Hollandse garnaaltjes er overheen.
Bestrooi het geheel met wat versgemalen peper en wat verse peterselie.