Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Slagroomtruffel croissants
Een versgebakken croissantje met een laag knapperige chocolade en cacaopoeder. Gevuld met slagroom.
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Gang:
Gebak
Porties:
3
personen
Keukenbenodigdheden
oven
kookpan
hittebestendige kom
mixer
Ingrediënten
3
versgebakken croissants
250
ml
slagroom
1
el
fijne kristalsuiker
1
tl
vanille extract
150
gr
pure chocolade
callets of fijngehakte chocolade
1
el
cacaopoeder
Instructies
Snij de croissants met een broodmes voorzichtig door.
Smelt 100 gr pure chocolade au-bain- marie tot ca 45 graden
Roer de rest van de chocolade er doorheen tot alle chocolade gesmolten is en een temperatuur van 21 graden heeft.
Verdeel de gesmolten chocolade over de kapjes van de croissants.
Laat de chocolade uitharden. Zeef de cacaopoeder er overheen.
Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker en het vanille extract stijf.
Spuit mooie toeven slagroom op de onderkantjes van de croissants.
Leg de kapjes erop en serveer direct, eventueel met wat vers fruit.