200mlpolpa (tomatenpulp)ik gebruik altijd de polpa van Mutti
75mlrode wijndroge witte wijn kan ook
1rode ui
2knoflook
paar takjesverse tijm
1elverse oregano
1tlpaprikapoeder
2laurierblaadjes
chiliflakes
versgemalen zout en peper
olijfolie
Instructies
Spoel de mosselen een paar keer goed af onder de kraan en controleer voor de zekerheid of er geen kapotte mossel of een open mossel tussen zit. Geef de mosselen welke openstaan een tik tegen het aanrecht, als ze niet sluiten gooi ze dan weg. Gooi ook kapotte mosselen weg.
Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui met de knoflook in ca 5 minuten, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Blus af met de wijn en laat een minuutje zachtjes pruttelen.
Voeg de polpa, paprikapoeder, oregano, tijm, larierblaadjes, chiliflakes en wat versgemalen zout en peper toe en roer door elkaar.
Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de mosselen toe meng de mosselen door de saus.
Doe het deksel op de pan en laat de mosselen in 4 - 6 minuten stoven. Schud tussentijds een paar keer met de pan. De mosselen zijn goed als ze allemaal geopend zijn.
Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over een schaal.
Giet de saus er overheen en bestrooi met wat versgehakte peterselie.