Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.10
van
10
stemmen
Zelf kruidenboter maken
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht
Porties:
250
gram
Ingrediënten
250
gr
ongezouten roomboter
3
teentjes knoflook
uit de knoflookpers
2
el
fijngehakte verse bladpeterselie
1
el
fijngehakte verse selderij
1
el
fijngehakte verse bieslook
1
el
fijngehakte verse dille
kneepje citroensap
snuf fijn zout
snuf fijngemalen witte peper
Instructies
Haal de boter boter een uur van tevoren uit de koelkast.
Doe de boter in de kom van de keukenmachine en klop net zo lang tot de boter heel licht van kleur ziet en lekker luchtig is. Dit kan 10 minuten duren.
Voeg de overige ingrediënten toe en klop goed door.
Proef of je de kruidenboter goed op smaak vindt. Voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.