Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Zoete aardappelwafels met een Mexicaans tintje
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken:
Mexicaans
Porties:
3
personen
Keukenbenodigdheden
wafelijzer
pureestamper of staafmixer
garde
Ingrediënten
Wafels
200
gr
zoete aardappel
180
ml
melk
100
gr
bloem
1
ei
1
el
neutrale olie
1
tl
bakpoeder
snuf chilipoeder
snuf gemalen komijn
snuf knoflookpoeder
snuf zout
Topping
150
gr
mais
1
avocado
3
el
zure room
6
plakjes
Jalapeño
3
el
geraspte cheddar
wat versgehakte koriander of peterselie
Verder nodig
neutrale olie
Instructies
Kook de blokjes zoete aardappel in ca 8 minuten gaar.
Giet de blokjes af in een zeef en laat goed uitlekken.
Pureer de blokjes zoete aardappel fijn met een pureestamper of een staafmixer.
Voeg de overige ingrediënten voor de wafels toe en klop met een garde tot een egaal mengsel.
Verwarm het wafelijzer voor en vet het wat in met een beetje neutrale olie.
Bak de wafels mooi goudbruin en gaar in ca 5 minuten.
Leg op ieder bordje 2 wafels.
Prak de avocado fijn en verdeel over de wafels, samen met de rest van de topping.